12.05.2021

TEDI вече с хартиена сламка

Грижата за природата е отговорност на всеки един от нас. Със своите ежедневни малки избори можем да помогнем на планетата и да осигурим по-добро бъдеще за децата си. Един от приоритетите на TEDI е да бъде в крак с иновациите в своята област, като едновременно с това обновява непрекъснато продуктите си и техните опаковки, за да бъдат те максимално екологични и щадящи околната среда.В унисон с ценностите на бранда, както и спазвайки препоръките на ЕС за замяна на пластмасовите сламки с такива, изработени от по екосъобразен материал, TEDI е една от първите марки на българския пазар, която сменя материала на сламките на опаковките от 200 мл.Хартиената сламка е 100% рециклируема и щадяща природата, но този материал изисква по-внимателна употреба, за да се насладим максимално на отпиването от вкусния TEDI нектар.КАК ДА ПОЛЗВАМЕ новите хартиени сламки?По-ниската степен на еластичност на хартията, в сравнение с пластмасата, ограничава възможността за възстановяване на първоначалната форма на сламката, така че препоръчваме да се отнасяте внимателно към новите сламки:

 • не ги огъвайте,
 • не ги усуквайте,
 • не ги дъвчете,


и не прилагайте допълнителна сила при пробиването на отвора на кутийката с тях.Също така след използване на сламката за пробиване на кутийката, консумирайте любимото си TEDI непосредствено след отваряне. Ако оставите сламката в течността за дълго време, хартиената сламка може да омекне и това да наруши гъвкавостта ѝ и да затрудни отпиването.Как да използваме ПРАВИЛНО новата хартиена сламка? • Сложете пръста си в края на сламката и нежно я бутнете надолу.
 • Извадете сламката от найлоновата ѝ опаковка и я приложете на обозначеното за това място в горната част на кутийката 200мл TEDI.
 • Насладете се на избрания от вас вкус!Знаехте ли, че…

✓ Хартията е най-рециклираният материал в световен мащаб.

✓ Това е така, защото тя е един от най-лесните за рециклиране материали и може да се преработва до 7 пъти.

✓ Всяка секунда в Европа се преработват близо 2 тона хартия.

✓ Дори да не се рециклира, хартията се разгражда изключително бързо

✓ В природата периодът ѝ на разграждане е от 2 до 5 месеца. За сравнение консервните кутии се разграждат от 50 до 100 години, пластмасовите бутилки - от 100 до 400 години, а найлоновите торбички - от 500 до 1000 години.

✓ По-голямата част от енергията, която се използва за производство на хартия е от възобновяеми източници. Това означава, че енергията, използвана в производството на хартия не замърсява въздуха и околната среда.

ВИЖ СЪЩО

 • НОВИНИ

  Годишна среща на детските читателски клубове „Бисерче вълшебно“, 2023г

  Годишна среща на детските читателски клубове „Бисерче вълшебно“, 2023г
  Годишна среща на детските читателски клубове „Бисерче вълшебно“, 2023г
  НАУЧИ ПОВЕЧЕ →
 • НОВИНИ

  Резултати национална кампания „Бъди герой с TEDI“

  Резултати национална кампания „Бъди герой с TEDI“
  Резултати национална кампания „Бъди герой с TEDI“
  НАУЧИ ПОВЕЧЕ →