БЕЗГЛУТЕНОВИ БИСКВИТИ С БРАШНО ОТ ЕЛДА, ЛЕНЕНО СЕМЕ И ЯБЪЛКИ (БЕЗ ЗАХАР)

БЕЗГЛУТЕНОВИ БИСКВИТИ С БРАШНО ОТ ЕЛДА, ЛЕНЕНО СЕМЕ И ЯБЪЛКИ (БЕЗ ЗАХАР)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 100-150 гр - брашно от елда
  • 1-2 бр. ябълки
  • 1-2 с.л. ленено семе
  • 3-4 с. л. овесени ядки
  • 1 бр. яйце
  • 1 бр. бакпулвер
  • 50 гр. краве масло (вкл. за намазване на тавата)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Смесете овесените ядки и лененото семе. Залейте ги с чаша вряла вода и затворете с капак. Оставете да престоят около 30-40 минути.
2. Пасирайте сместа заедно с една нарязана ябълка. Постепенно добавете яйцето, брашното от елда и бакпулвера.
3. Добавете разтопеното масло и разбъркайте до хомогенизиране.
4. Намажете тавата с малко масло (или използвайте хартия за печене). Направете малки топки с големина на орех, леко притиснете и подредете в подходяща тава.
5. Печете в загрята фурна на 180 С около 30 минути.